joi, 3 ianuarie 2008

BUCURie colectiva

Bucurestiul sub zapada. Un context care in anii trecuti mi-ar fi stimulat imaginatia spre ipoteze destul de pesimiste in privinta bine-cunoscutei capacitati a organelor locale de a gestiona o eventuala criza. Numai ca acum e...liniste, cel putin in mine.
Ma bine-dispune vederea stratului autohton de 20 de cm capabil oricand sa nasca invidii in spatiul siberian(de parca aia ar vrea sa aiba zapada 6 luni pe an si chiar le-ar pasa ca noi "o avem mai mare, dom'ne").
Ma gandesc ca aceasta situatie e o bine-cuvantare pentru multi: pentru dom' primar (deliberat cu "p" mic) pe care poate-l mai vedem si noi intr-un exercitiu de aparare a intereselor municipalitii, sau macar de simulare a lui; pentru conducatorii firmelor ce au contracte permanente de intretinere a "metropolei", pe care macar 3 luni pe an sa-i simtim si noi mai "aproape" de ce ar trebui sa faca si , nu in ultimul rand, pentru conducatorii de masini de teren opulente - acum pot parea si ei indreptatiti, iar in vara cand isi vor lua injuraturile de rigoare in trafic pot avea "pe tzeava" replica:"ma-njuri acum, dar asta iarna eram singur pe sosele cu "mititica" asta 4 x 4" (iar la fraza asta va fi atasat si-un "fraiere" pentru a marca un dialog ce tradeaza o conceptie tipic romaneasca post-decembrista).
In concluzie, ne bucuram toti ca a nins, inclusiv amatorii de discutii complet amatoare(si ele) din coltu' blocului - "Incalzire globala pa' dreaq! Astia nu stiu ce vorbesc".

Niciun comentariu: