luni, 5 mai 2008

Prejudecati

Pornesc de la ideea ca nu sunt singurul care a observat ca-n secolul asta lumea o arde la modul "n-am prejudecati, frate". Sa mori cu ipocrizia de gat atarnat de grinda moralitatzii!

Zi-mi ca n-ai avut nici una in momentul in care ai fost deposedat abuziv de bunuri de catre "indieni" prin vre-un gang citadin. Ca atunci cand ai povestit altora ce ti s-a intamplat nu ai zis "mi-au ciordit niste tzigani portofelul cu bani si ultimul prezervativ inca in termen", ci "am fost talharit de niste persoane necunoscute de etnie roma cu semnalmente comune". Zi-mi ca nu te-ai hlizit si-ai povestit si altora dupa ce-ai vazut 2 masculi in criza de testosteron pe strada, criza manifestata la nivel afectiv unul fata de celalalt. Zi-mi ca nu trezeste in tine cel putin nelamurire cand ceri unei vanzatoare-n Miercurea Ciuc o sticla de apa plata si nu ti se raspunde-n limba ta. Daca la toate acestea raspunzi cu "Nu" atunci felicitarile mele, "lecturistule" esti fie un om mai tolerant decat altii, fie un pericol pentru tine insuti.

Ideea nu e sa fii intr-un anume fel, ci sa fii cum vrei sa fii. Nu te tripa cu texte "pacifiste" doar pentru ca "turma" o cere...asta doar in cazul in care-n momentul reflectarii-n oglinda vreunui lac din care bei n-apare si-o fatza de...bou.

  

Un comentariu:

julia spunea...

verbul 'a se tripa' inca ma fascineaza. =)