miercuri, 9 ianuarie 2008

Bagand degetele pe gatul stereoTIPiei

 Cu riscul de a-mi atrage catalogari sau "etichete"(ca o ironie, avand in vedere post-ul precedent), ma voi pronunta absolut voluntar in legatura cu...ea, dar nu orice ea.
Ea = un cumul de cunostinte cu valori minimale prinse din surse de informare care neaparat se "asorteaza" cu "conceptul de roz". Un exemplar "pestrit" in "pestritimea generala". Deci "ea"= comuna. O comuna(dar nu Voluntari) care in momentul in care se vede nevoita sa se prezinte isi incepe monologul prin inegalabila   introducere plina de substrat : "Sunt o tipa care..." + detalii...cacao-la-litru sau chiar la  kilometru' (depinde de ce imagine v-am indus).
Si uite asa, prezentarea se transforma intr-o auto-caracterizare la sfarsitul careia ar trebui sa ramai eminamente complexat de siguranta-de-sine a "raritatii" din fata ta.
Daca nu esti cu nivelu' hormonal in tavan si nici alcolemia nu-si pune amprenta pe propria-ti ratiune poti face o analiza edificatoare. Excludem deci si cazul in care esti vre-un cocalar retard care se bucura la "fondante".
Identificam "tipa" ca si cuvant-cheie si dezvoltam: acest TIP de tipa, ca si celelalte, cauta un tip, dar nu orice TIP de tip ci pe-acel tip aTIPic prin "accesoriile" de ultimul TIP pe care i le asigura la cereri stereoTIP, dar care nu trebuie sa se prinde la orice...mic terTIP.
Cata' adunatura de TIPi doriti a rezultat... eu deja as suspecta-o de un ortodoxism incert.


PS: Evident, nu-l va gasi si se va consola cu Giani intalnit in intersectie la Obor, care a cucerit-o cu Nova lui pimpin'-fost-taxiu, iar viata lor de cuplu va fi presarata cu evenimente pe langa care lovitura cu sataru'-n cap e un gest de-o certa finete.
Asa ca, si tu cocalarule retard, daca dai peste o asemenea "gazela" nu te lega la cap, fii sincer cu tine insuti ca-n momentele de reala profunzime cand aplecat fiind, te uiti printre genunchi in oglinda din spatele tau...fix in propriul dos.

Un comentariu:

julia spunea...

giani is the best name in the world (which you could possibly find for the character described)
:D