vineri, 4 ianuarie 2008

O simpla stare de spirit

Ai avut vreodata senzatia de "same ol' same" ? Daca zici ca da, iti zic ca ai avut-o mai des decat crezi, iar daca zici ca nu, iti spun ca ai avut-o deja de prea multe ori ca sa o mai bagi de seama.
Ducem o existenta secventiala fara sa o constientizam macar. Dam drumul la TV unde vedem aceleasi figuri antipatice care nu fac altceva decat sa reproduca ce li se spune, dar nu oricum, ci sub aura de informatori ai natiunii, analisti si aducatori de "lumina" pentru minti prea stoarse si obosite de cerintele societatii moderne pentru a mai putea gandi pentru ele insele.
Suntem momiti cu job-uri aducatoare de satisfactii financiare evolutive menite sa satisfaca nevoi cu un ritm de crestere si diversificare superioare, nevoi inventate si impuse de un sistem ce vrea sa ne ia si ultima picatura de uman. Ne sunt exploatate snobismul si "pretiozitatea" prin "bombardamente" in masa cu brand-uri, label-uri si trenduri. Gandeste-te! de cate ori pe an ti-ai consultat garderoba constatand la final ca jumate din ea n-o mai porti de doua veri?
Nu legalizam "iarba" dar comercializarea tutunului are consecinte ce dau valori cinice mortalitatii anuale. Desigur, e mai usor sa fumam decat sa venim "tripati" la servici, productivitatea si implicit economia ar avea de suferit.
Ne sunt oferite sute de alternative pentru a ne distrage atentia de la lucrurile cu adevarat importante.
Posturi de televiziune, industria cinematografica in care se investesc miliarde, sportul capitalizat prin orice metoda, chiar si prin doping de masa. Prin entertainment ne "tragem sufletul" zacand pe canapea in week-end-uri si pregatindu-ne pentru inca 5 zile de "tras" nu numai pentru noi, ci de cele mai multe ori pentru interesele altora.
Ni se spune ca spatiul locuibil pe Terra e din ce in ce mai limitat, dar cei care fac jocurile au proprietati de zeci de kilometrii patrati in zone ca Aspen.
Auzim de zeci de ani ca se fac cercetari pentru combaterea cancerului si a SIDA dar nimic nu pare(cu accentul pe acest cuvant) sa inainteze.
Lasam la o parte razboaiele desfasurate in ultimii 50 de ani care doar pentru ca n-au fost mondiale au fost mai usor acceptate, in special de opinia publica neimplicata. Traiasca industria de armament si diriguitorii ei!
Cu ochii larg inchisi...o simpla stare de spirit permanenta.

Niciun comentariu: