sâmbătă, 12 ianuarie 2008

Deja-vu + mici doze de fictiune = regasire generala

E vara, nu mijlocul verii, ci fix dupa...perioada aia najpa cand toti banii de plimbat, luat tzoale si alte chestii de bun-simt "monden" s-au dus. Astepti sa-ti vina avansul daca ai vre-un job sau sa se indure babacu' sa-ti arunce o bacnota de preferat mova macar. Evident cu scarba fata de progenitura care numai datorita legilor nationale trebuie sa-i mai poarte si numele. Lucru de care poate ar fi fost mandru daca n-ai fi intrat la "privata" in loc de aseu' sau macar sa fi dat si tu la facultatea aia d'a facut-o el, sa ti se zica pe scara blocului 30 de ani de la pensionare tot "dom' inginer".

Pe scurt, e inca vara si nu prea ai bani. O arzi dubios d-economicos dupa ce cu o saptamana inainte simteai cum creste testosteronu'-n "glande" cand comandai la bar "whiskey cu red bull" si faceai cinste vre-unei "aratari" care-l avea pe vino-ncoa' in doze maximale.., dar doar in lumina difuza...dupa cum aveai sa constati a doua zi dimineata. Deci vino-ncoa', dar da-te-ncolo!

Te anturezi la baute domestice finantate prin austerul "mana de la mana" si te simti foarte bine asa, cu toate ca ai o conditie fizica de "tzestoasa naufragiata" care refuza sa "stea la carapace" doar pentru ca e terifiata de gandul ca boemia se va diminua si isi va relua aceeasi rutina zilnica: va da ochii cu oagarii de la facultate cu care nu schimba "multisilabic" decat "dai si mie proiectu' ala?"/"da si mie! macar de-un 5 sa fac". Va reveni la munca unde sefa va tine neaparat sa-i dea "trezirea" incarcandu-l cu sarcini, doar-doar l-o vedea in 4 labe, pozitie din care i-ar putea studia si mai bine...talpile. Ajuns acasa, se va refugia pe mess, va trage "cu inanitzie" de pe DC, va consulta obsesiv rating-urile de pe IMDB, isi va consuma ultimele minute gratuite sunandu-l pe unu', dar nu mai mult "ca costa"...si-ntr-un moment care-l va lamuri ca toate astea sunt in zadar, iar plictisul a pus stapanire pe el, va concluziona: "bah, ce tare a fost asta-vara!".

Un comentariu:

cleopatra spunea...

cine shtie cunoashte....noroc ca vara e lunga iar shefele sunt tinere